Lambert Colàs
Nascut a Barcelona. Professor, guia de muntanya.
- L'afició a la muntanya conreada des de la infància el mena a cursar la formació de tècnic d'esport en les especialitats de muntanya mitjana i alta muntanya, exercint com a guia des del 1988 tot compaginant-ho al llarg dels anys amb l'activitat docent a primària, secundària i universitària.
- Titulat en esquí alpí i esquí nòrdic.
- Es considera essencialment un pirineista i en aquest massís ha desenvolupat la major part de la seva vida esportiva (barrancs, ascensions, escalades, travesses amb esquís...) encara que ha realitzat diverses activitats a l'Atlas, Alps, Andes i Hindu-kush.
- Entre 1995 i 1998 treballa en projectes de cooperació internacional a Mèxic i Perú, en l'àmbit educatiu i mediambiental .
- L'any 2001 la FEEC -juntament amb el Departament d'Educació de la Generalitat- li confia la implementació a Catalunya dels Ensenyaments Professionals Esportius de Muntanya i Escalada, exercint entre altres tasques, la direcció pedagògica dels equips docents d'aquests ensenyaments als IES Abat Oliba (Ripoll), IES CAR Sant Cugat i IES La Pobla de Segur, fins al 2010.
- Ha estat soci del Club Muntanyenc Barcelonès, Club Pirinenc Andorrà i, actualment, del CEM Taxonera i de Mountain Wilderness Catalunya.
Josep M. Cervelló
59 anys.
Geòleg i docent. Interessat en el medi ambient, l'entorn natural i la
gestió dels espais protegits i el vessant educatiu i la cultura
excursionista.
- Soci del CEC i de l'ERE del CEC des del 1970.
- Combina les activitats de muntanya i alta muntanya amb les d'espeleologia.
- Ha estat regidor de medi ambient de l'ajuntament de Sant Boi de Llobregat i conseller de turisme del Consell Comarcal del Baix Llobregat i ha ajudat a impulsar projectes de camins naturals i històrics.
- Ha estat col·laborador de l'Editorial Alpina i coautor de les seves guies cartogràfiques.
- Ha publicat a la revista Muntanya i en altres revistes especialitzades en temes de geologia i espeleologia.
- És coautor de la Història Natural dels Països Catalans, de l'Enciclopèdia Catalana.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada